Ролите в ГЕРБ: Цветанов "оптимиста", Борисов "песимиста"

Зам.председателят на партията можел да бъде избран за президент, просто председателят бил "песимист"

Цветан Цветанов и Бойко Борисов, сн. БГНЕС

"Премиерът винаги е такъв песимист и затова винаги губи басовете, когато се хващаме на бас за предстоящите избори", обясни заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов в сряда пред Нова телевизия по повод отхвърлената възможност да бъде кандидат за президент на своята партия. Отговорът му бе даден на въпрос: "Обиди ли ви Бойко Борисов с това изказване, че Цветанов няма да е кандидат за президент на ГЕРБ, защото няма да го изберат?"

Бившият вътрешен министър се впусна да припомня, че печели часовници от басовете си с премиера Борисов, който всеки път твърдял, че ГЕРБ няма как да спечели толкова гласове. "Може да се каже", отговори Цветанов, попитан дали той е оптимистът, а Борисов - песимистът в ГЕРБ.

Заместник-шефът в ГЕРБ допълни: "Аз съм заявил, че не бих участвал в президентски избори, защото имам толкова много отговорности и трябва да ви кажа, че в момента се чувствам толкова добре от гледна точка на това, че имам възможност да правя съответните срещи в съответните избирателни райони, да мога да работя с колегите в парламентарната група, да подкрепяме сегашното правителство".

Цветан Цветанов очаквано застана на страната на полицията заради новината, че един човек е бил арестуван по време на протестите срещу промените в изборното законодателство.

"Имаше определена провокация към полицейските служители. С агресивното си поведение, с това да обстрелваш парламента с яйца или с домати, смятам, че не е най-цивилизованото... Това бяха определена група от хора, които търсеха провокация. Полицейските служители имат невероятна психика и просто трябва да бъдат поздравени, защото знаете, че в тая провокация някой може да си изпусне нервите", каза Цветанов.

Споделяне

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?