Роман Абрамович вече е най-богатият гражданин на Израел

Роман Абрамович вече е най-богатият гражданин на Израел

Руският бизнесмен Роман Абрамович стана  най-богатият гражданин на Израел, съобщава в. "Таймс ъф Израел", цитиран от ТАСС. Изданието отбелязва, че състоянието на Абрамович се оценява на 12,5 милиарда долара.

По данни на вестника Абрамович ще живее в престижния район на Тел Авив - "Неве Цедек", в частна резиденция, която преди това е била хотел, който той купил от израелската актриса Гал Гадот.

В качеството си на нов гражданин на Израел Абрамович няма да плаща данъци в период от 10 години, допълва изданието.

По-рано Абрамович пристигна на летище "Бен Гурион" с частен самолет. В съответствие с процедурите на летището той е получил израелски вътрешен паспорт. Но дали му е бил издаден задграничен паспорт от еврейската държава засега не се съобщава.

Изданието посочва, че бизнесменът е изпълнил всички необходими условия за получаване на израелско гражданство миналата седмица в посолството на Израел в Москва.

На 24 май друго израелско издание - "Израел хайом", съобщи, че Абрамович е решил да имигрира в Израел заради затруднения около получаването на британска виза. Според запознат източник от властите на Ерусалим Арбамович вече напуснал страната. Той е бил в Израел за няколко часа за оформяне на израелското гражданство. 

Споделяне

Още от Свят