Ромската махала на Пещера е под полицейска блокада заради 3 случая на Covid-19

Сн. БГНЕС

Квартал "Луковица" в Пещера осъмна под полицейска блокада. Две КПП-та спират влизането и излизането, съобщи в неделя бТВ.

Крайната мярка е наложена заради 3 потвърдени случая на зараза с коронавирус сред жители на квартала, завърнали се от Западна Европа.

В "Луковица" масово са притеснени от появата на Covid-19 сред обитателите на квартала.Сред част от хората обаче има и недоволство заради факта, че движението им извън квартала е ограничено.

Минути преди 7 ч. Милена Гаджева, собственичка на хранителен магазин е една от малкото жители на махалата, които са вече на крак. "Аз се страхувам, защото съм диабетичка, с високо кръвно. Нека да е така, по-бързо да мине това нещо", казва тя пред бТВ.

Не всичките ѝ съседи обаче са на това мнение.

"Не можем да отидем на центъра да си напазаруваме. Не е добре. Кой си е болен, да си отговаря за последствието", казва пред телевизията Камен, друг жител на квартал "Луковица".

Полицията спира всички, които опитват да минат през пунктовете в часовете с ограничения. Засега блокадата ще е само през деня.

"Да се пропускат само тези хора, които се придвижват по работа, за медицински нужди, за закупуване на лекарства или за закупуване на храни, които ги няма на територията на квартала", казва замемстник-кметът на община Пещера Николай Атанасов.

Ако 12-часовата дневна блокада не даде резултат, местната власт обмисля да я  направи 24-часова.

Споделяне

Още по темата

Още от Коронавирус

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?