Ромски къщи на търг заради дългове за ток

Къщите на 45 заборчали от години клиенти на ЧЕЗ в ромските квартали на Лом "Хумата", "Стадиона", "Младеново" и "Момин брод" са били описани и скоро ще започнат търгове за продажбата им, съобщи съдия-изпълнителят Ани Василева във вторник.

Тя обаче призна, че тъй като повечето къщи в посочените квартали са незаконно построени, към покупката им няма интерес, поясни Василева. Предстои в близките дни да бъде описано имуществото на още 150 длъжници на електроразпределителното дружество. Някои от тях не са плащали ползвания ток в продължение на години и са натрупали дългове над 15 000 лева.

От ЧЕЗ уточниха, че действията са последствие от заведени срещу длъжниците и спечелени изпълнителни дела и засега знаят, че е започнала разпродажба на вещи на некоректните им клиенти за покриване на старите сметки, но нямат информация за търгове за недвижимо имущество.

По думите на Василева по водените дела само шест семейства са се съгласили да погасят минимална част от дълга си и да разсрочат плащането му и изпълнителните дела срещу тях са спрени.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?