Росен Петров "пристана” на Бареков в ефир

Водещият на предаването "Нека говорят" по бТВ „пристана” публично в ефир на новоизпечения политик Николай Бареков, като изчете декларация, в която обяви, че се присъединява към партията му "България без цензура".

"Поради различните писания в пресата, че отивам в партията на Бареков, моята чест на журналист и офицер ме кара да обявя, че от тази минута приемам да съм част от "България без цензура", особено ако е в коалиция с ВМРО. Правя го, защото харесвам и подкрепям нейните идеи", .

Петров, който е известен с това, че се е образовал в Академията на МВР, добави, че към партията на Бареков го зове кръвта на дядовците му и че, влизайки в нея, ще се бори за национално обединение.

"Бог с нас! Да живее майка България", завърши той в присъствието на самия ексшеф на свързваната с депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев ТВ7 и скорошен партиен лидер.

След това в обещаното въпреки всичко „напълно обективно интервю”, двамата си поговориха за детството, казармата и житейския път на Бареков, включително и за работата му в бТВ.

"Израстнах пред очите на българския народ по телевизията. Моята младост мина тук. Аз цял живот съм живял пред всички", декларира Бареков и обяви, че номинира Росен Петров за бъдещ вътрешен министър.

Накрая получи от водещия като подарък личния му офицерски кортик.

От думите на Петров и благодарностите му към зрителите се разбра, че това вероятно ще е последното издание на предаването „Нека говорят”, което бе външна продукция на DreamTeamProductions.

Неделната политическа сцена в телевизионния ефир предизвика остра отрицателна реакция във „Фейсбук” както от страна на зрители, така и на журналисти от самата бТВ. „Операция „Гнус”. По-долнопробно нещо не бях гледал по никоя телевизия”, написа в профила си едно от лицата на телевизията, водещият Венелин Петков. Той е трябвало да участва в същото предаване като продуцент на филма за Македония от рубриката „бТВ документите”, но е отказал участие, след като разбрал, че „Бареков е бил „пожелан да говори””. „Но такава свинщина не си бях и представял, че може да се случи”, споделя Петков след днешното предаване.

„Срам” е най-често срещаната дума по този повод и в профилите на много други журналисти от телевизията.

Сцената се разигра на фона на кадровите промени в бТВ. Преди два дни стана ясно, че телевизията напускат директорът на "Новини и актуални предавания" Люба Ризова и главният редактор на "Новини и интернет новини" Виктория Бехар. Промяната бе обяснена като част от преструктурирането на дирекция "Новини и актуални предавания".

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?