Росен Плевнелиев с офис в "София Тех Парк" след края на мандата

Росен Плевнелиев с офис в "София Тех Парк" след края на мандата

Президентът Росен Плевнелиев получава офис в "София Тех Парк" на бул."Цариградско шосе" в София. В него той ще приема граждани и ще осъществява обществена дейност след напускане на "Дондуков" 2.

Това реши правителството, което даде съгласие да бъде учредено безсрочно право на безвъзмездно ползване от президента Плевнелиев на офис, съобщи правителствената информационна служба.

Помещението е 192 кв. м и се намира на бул. "Цариградско шосе" 111 ж, е посочено в прессъобщението.

На този адрес е сградата на "София Тех Парк". Реализацията на високотехнологичния парк беше инициатива на Плевнелиев, в която той виждаше настаняването на гиганти от ранга на "Гугъл", "Фейсбук" и "Майкрософт".

"София Тех Парк" се изгражда със средства от оперативна програма "Конкурентоспособност" през миналия и настоящия програмен период.

Държавната компания е на подчинение на икономическото министерство. След като Божидар Лукарски стана министър на икономиката, ръководството на компанията беше изцяло подменено, като хората от екипа на президента Росен Плевнелиев напуснаха.

Съгласно Закона за някои права на лицата, които са били президенти на България, Плевнелиев има право на офис до 200 кв.м и до 30 000 лв. за обществена дейност годишно.

За сравнение предшественикът му Георги Първанов получи офис от 150 кв. м в Студентския град в блок, строен през 2009 г. За безвъзмездно ползване му бяха предоставени две ателиета на последния етаж в жилищна сграда на ул. "Проф. Александър Фол" в София.

След президентския си мандат Петър Стоянов се нанесе в офис от 187 кв. м на бул. "Васил Левски" 54 в центъра на столицата.

Първият президент на България след промените Желю Желев, който вече не е между живите, пък получи от държавата апартамент от 177 кв. м на ул. "Александър Жендов" 1.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес