"Роскосмос" обсъжда с "Газпром" използване на втечнен газ за ракетите

"Роскосмос" обсъжда с "Газпром" използване на втечнен газ за ракетите

Руската космическа организация обсъжда с "Газпром" потенциалното използване на втечнен природен газ като гориво за ракетите, съобщи председателят на съвета на директорите на газовия концерн Виктор Зубков по време на провеждащия се в Москва международен форум "Руска енергийна седмица", предаде ТАСС.

Той не даде повече информация за водените разговори за подобна възможност.

В рамките на форума Зубков съобщи още, че на 23 октомври ръководството на концерна ще обсъди коригиране на инвестиционната програма на дружеството, но отново не даде подробности.

Според предишни информации "Газпром" е редактирал нагоре инвестиционната си програма за 2018 г. и бюджета за финансирането ѝ. Предвижда се тя да стане 1.496 трилиона рубли, което е с 217.498 млрд. рубли повече или ръст от 17 на сто спрямо утвърдените през декември 2017 г. планове.

Инвестиционната програма на "Газпром" за текущата година предвижда реализацията на важни проекти като преустройството на Чаяндинското находище, строежа на Амурския газопрерабатвателен завод, строежа на газопроводите "Силата на Сибир", "Турски поток" и "Северен поток - 2", развитието на газопреносните мрежи в северозападния регион на Русия и др.

Споделяне

Още от Бизнес