Ротвайлер ухапал трима мъже в центъра на Габрово

Ротвайлер, оставен временно без надзор, е ухапал в центъра на Дряново трима мъже. Единият от тях е полицейски служител, който се опитал да го залови. Това съобщи Десислава Маджарова от областната дирекция на МВР в Габрово.

Инцидентът е станал в неделя по обед на централната улица в града, в близост до общинската администрация и до полицейското управление. Според първоначалната информация кучето, което се разхождало само, щяло да нападне дете. Да помогне на детето се опитал 25-годишен мъж, но бил ухапан по ръцете. Полицейски служител на 46 години и мъж на 65 години, който имал опит в дресировката на кучета, направили опит да хванат кучето. В схватката с животното полицаят бил ухапан по ръцете, а 65-годишният мъж е получил рани и разкъсвания по тялото и е настанен в областната болница в Габрово. Раните на останалите ухапани били по-леки, те били превързани в спешна помощ и били освободени.

След издирване полицията открила и собственика на кучето - 22-годишен мъж от Дряново, информира Маджарова, цитирана от БТА. Кучето било вързано в дворно място, собственост на мъжа, което се намирало в близост до блока, където стопанинът му живеел. Според полицаите ротвайлерът се е развързал сам.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?