Роумингът на "Теленор" ще е по-евтин от влизащия на 30 април в сила европейски таван

Роумингът на "Теленор" ще е по-евтин от влизащия на 30 април в сила европейски таван

Телекомуникационната компания "Теленор" ще предложи на всички свои клиенти с абонаментни планове по-ниски цени за роуминг в Европейския съюз (ЕС) от предвидените регулаторни тавани, влизащи в сила от 30 април, съобщиха от дружеството във вторник.

Наложеният от ЕК таван предвижда минута изходящо обаждане от чужбина да не струва повече от 19 евроцента. Есемесът ще струва максимум 6 евроцента, а един потребен мегабайт интернет - 20 евроцента.

За разлика от абонатите на други български мобилни оператори, клиентите на абонаментни планове на Теленор, които пътуват в ЕС, ще могат да ползват роуминг, без да изчерпват включените в месечните им пакети за потребление национални минути, есемеси и мегабайти (МБ) и ще заплащат изключително ниски цени за разговори, мобилен интернет и изпращане на текстови съобщения.

Минута изходящо обаждане до България или страна от ЕС в роуминг ще струва 11.7 стотинки, като цената е същата и за един МВ мобилен интернет трафик. Входящите обаждания ще се таксуват по 2.6 стотинки на минута, а изпращането на текстово съобщение (есемес) ще струва 3.6 стотинки.

Потребителите на предплатените услуги на "Теленор" също ще могат да се възползват от подобрените цени за роуминг в рамките на ЕС. Всички, които имат включени минути за национални разговори, ще могат да ги ползват и в роуминг, като за всяка минута разговор ще се начислява допълнителна такса от 11.4 стотинки. В случай, че потребителят е изчерпил своя пакет минути или няма такъв, разговорите в рамките на ЕС ще се таксуват на цена от 44.6 стотинки, а входящите разговори ще струват по 2.4 стотинки на минута.

Потребителите на предплатените услуги на "Теленор" ще могат да ползват и пакетите си национални МВ в роуминг с допълнителна такса от 10.24 стотинки на МВ, а в случай, че потребителят няма такъв пакет или го е изчерпил, цената на МВ трафик в роуминг в ЕС ще бъде 46.9 стотинки.

Включените национални есемеси в предплатените планове също ще са валидни и в роуминг в зона Европейски съюз, с минимална такса от 4.7 стотинки, а след изчерпването им или при липса на такъв пакет ще бъдат на цената за изпращане на събощение за съответния тарифен план.

Всички посочени цени са с включен ДДС и влизат в сила от 30 април 2016 г.

Подробна информация за новите цени при роуминг в ЕС ще бъде налична на интернет страницата на Теленор от посочената дата, както и чрез обаждане до кратък номер 123 и във всички магазини на оператора и официалните партньори в страната.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?