Руби се опитва да оневини Берлускони в делото за секс с непълнолетна

Руби се опитва да оневини Берлускони в делото за секс с непълнолетна

Мароканката Карима ел Махруг, заради която Силвио Берлускони има съдебни проблеми, днес поиска да свидетелства в съда, за да разкрие истината и да изчисти името си, предаде Франс прес. Карима, известна с псевдонима Руби, прочете изявление пред журналисти, събрали се да отразяват процеса Рубигейт, гледащ се в милански съд.

"Това е Съдебна палата и аз искам справедливостта действително да възтържествува.. Искам да се защитя от лъжите и от предразсъдъците", подчерта 20-годишната жена.

Тя обвини пресата, че искала да нанесе удар на Берлускони и по този начин е нанесла и на нея самата морални щети, като я е обявила за проститутка. Мароканката визира и публикуваните в редица италиански издания разпечатки от нейни лични телефонни разговори с Берлускони.

Руби подчерта, че не е била проститутка, че никога не е правила секс срещу заплащане с Берлускони и каза, че по време на приписваната ѝ връзка с него, дори не е знаела, че той е премиер.

"На 17 години не знаех кои са министрите, не четях вестници и едва бях чувала за Берлускони. Днес разбрах, че срещу него се води война, която не ме засяга, но в която бяха замесена и която ми нанесе много вреди. Не искам да съм жертва в тази ситуация, това е несправедливо", заяви Руби.

Накрая мароканката подчерта, че иска да свидетелства в съда, за да може малката ѝ дъщеря да се гордее един ден с нея. Руби трябваше да дава показания през декември, но се оказа, че е в Мексико на почивка.. Тя се яви в съда на 14 януари, но в крайна сметка не свидетелства, защото прокуратурата и нейните адвокати постигнаха съгласие, че нейните показания не са необходими за делото.

В процеса Рубигейт Силвио Берлускони е обвиняван в секс срещу заплащане с мароканката по времето, когато тя е била непълнолетна, както и в злоупотреба с власт заради нея.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?