Рухна огромна декорация на варненски подлез

Рухналата декорация на подлеза, сн. бТВ

Огромно декоративно парче от тавана на подлез на спирка до варненския Делфинариум рухна в сряда сутринта и по чудо няма пострадали при инцидента. Той е станал в 7 часа в съоръжението, водещо до Морската градина и ползвано често от гражданите.

През този подлез минават учениците от Математическата гимназия, училище "Захари Стоянов", както и голяма част от жителите на квартала.

Причината за срутването на парчето с големина 2 кв. м е корозия на закрепващите арматури, започва ремонт, който ще продължи около 20 дни. През това време участъкът ще бъде ограден и няма да се спира преминаването на пешеходци, каза Христо Иванов, заместник-кмет по инфраструктура, цитиран от БНР по-късно през деня.

"Причината, поради която е паднал декоративният елемент, е корозия на закрепващите арматури. Последният ремонт, който е правен, е през 2015 г., когато всъщност е правен текущ ремонт, състоящ се в очукване на мазилка и боядисване, ремонт на стъпалата и осветление", обясни той.

"Този елемент не е ремонтиран и не е имало признаци, че има някакъв проблем. Не е конструктивен елемент от подлеза. По най-бързия начин сме направили организация за неговото премахване. Предполагам, че в рамките на 20-ина дена ще успеем да възстановим подлеза, и след като бъде премахнат декоративният елемент ще направим съответната организация да обезопасим с огради, да може да преминават пешеходци по подлеза. Той ще бъде проходим", каза още Иванов.

Споделяне

Още от България