Румъния забрани прожекцията в кината на филм на Ларс фон Триер

Румъния забрани втората част на скандалния филм на режисьора Ларс фон Триер "Нимфоманката" ("Nymphomaniac Vol. II"), който трябваше да влезе в румънските кина от 7 февруари, съобщава информационният сайт Зиаре, като отбелязва, че това е единствен случай на Европа.

Националният център по кинематография постави лентата в категорията "забранено за лица под 18 години и забранено за прожекция пред публика". В тази категория се включват филми, които съдържат "сцени, показващи детайлно и открито сексуалния акт", "сцени с прекомерно съдържание на жестокост и садизъм" и "порнографски филми".

"Комисията ще издаде удостоверение за класификация на 30 януари. Засега съобщението беше направено само по телефона, като предстои дистрибуторът "Independenta Film" да внесе контестация веднага след като получи официално уведомление", се посочва в комюнике, цитирано от Зиаре.

Представители на дистрибутора заявиха, че Румъния е единствената страна в Европа, в която това се случва.

"Нимфоманката", последният филм на режисьора Ларс фон Триер, има две версии - цензурирана и нецензурирана. Първата част на филма - "Nymphomaniac Vol. I" - се разпространява в Румъния от 17 януари.

Споделяне

Още от Общество