Румънски бизнесмен и депутат осъден за незаконно задържане на лица

Джиджи Бекали

Румънският бизнесмен и депутат от Национално-либералната партия Джиджи Бекали подаде оставка от партията, след като бе осъден на три години затвор условно по обвинение в незаконно задържане на няколко души, съобщи Аджерпрес в понеделник.

Решението на от петчленния съдийски състав на Върховния касационен съд  е окончателно и необратимо. Бекали, заедно с бодигардовете му, беше обвинен, че е задържал против волята им няколко души, които откраднали автомобила му през януари 2009 г. Бодигардовете му също получиха подобни присъди.

Собственикът на футболния клуб Стяуа беше арестуван на 14 април 2009 г. по обвинения в три престъпления, свързани с отвличане. Той прекара в затвора две седмици, след което беше освободен.

Бекали беше лидер на Партия Нова генерация, но миналата година се присъедини към Национално-либералната партия (НЛП) и спечели депутатски мандат на изборите през декември.

"Напускам НЛП, защото не искам да причиня нищо лошо на (лидера на партията-бел.ред.) Крин Антонеску", заяви той. От своя страна Антонеску определи оставката на Бекали като "едностранен акт" и заяви, че той ще остане в парламента като независим депутат.

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани