Румънски депутат задържан докато получавал подкуп

Алин Тръшкулеску

Депутат от опозиционната в Румъния Демократично-либерална партия бе задържан в момент на вземане на подкуп в разгара на предизборната кампания, съобщават румънските вестници в понеделник.

Алин Тръшкулеску бе задържан от прокурори от Националната дирекция за борба с корупцията в събота през нощта в момент, в който получавал пари от бизнесмен, на когото бил обещал сигурно спечелване на обществена поръчка. Според първоначалните информации депутатът поискал от бизнесмена 50 000 евро.

В. "Адевърул", цитиран от БТА, съобщава в електронното си издание, че след прекарани 24 часа в ареста, депутатът е бил освободен тази сутрин. Неговият случай трябва да бъде обсъден от парламента, тъй като съгласно конституцията депутат не може да бъде арестуван без съгласието на камарата, от която е част в двукамарния румънски парламент.

Председателят на Камарата на депутатите Валериу Згоня заяви, че очаква официално съобщение от министерството на правосъдието, след което ще стартира процедурата по отношение на Тръшкулеску. Най-вероятно във вторник той ще бъде изправен пред законодателния орган, съобщава "Адевърул".

Споделяне

Още по темата

Още от Балкани