Румънски войник беше убит при самоубийствен атентат в Афганистан

Румънски войник беше убит при самоубийствен атентат в Афганистан

Румънски войник беше убит и двама ранени при самоубийствен атентат с кола бомба в Южен Афганистан, предаде Асошиейтед прес, цитирайки румънското министерство на отбраната.

В кратко изявление въоръжените сили на САЩ потвърдиха нападението, но не съобщиха националността на ранените военнослужещи. Нападението бе извършено близо до столицата на провинция Кандахар. 

Румънското министерство на отбраната идентифицира загиналия военнослужещ като 41-годишния ефрейтор Мадалин Стоица. Ранените румънски войници са евакуирани за лечение.
В южен Афганистан са разположени международни войски от САЩ, Австралия, Германия, България, Полша и Румъния, напомня АП. 

Вчера талибаните поеха отговорността за нападението в послание до медиите, изпратено по "Уотсап", съобщава Франс прес. Техният говорител Кари Юсуф Ахмади заяви, че са загинали "седем души от силите на нашествениците". Бунтовниците редовно преувеличават успехите си, отбелязва АФП.

Това нападение показва, че талибаните "нямат никакъв интерес към мира", заяви в декларация командващият на войските на САЩ и НАТО в Афганистан генерал Джон Никълсън.

Споделяне

Още от Свят