Румънският финансов министър е обвинен за корупция

Румънският финансов министър Дарий Валков е обект на съдебно разследване, съобщава местното издание E-politic. Той е обвинен за превишаване на правомощията, докато е бил кмет на град Слатина.

Според разследващите между 2010-2013 г. той е получил от местни бизнесмени около 2 млн. евро. Политикът дори е бил разпитван в продължение на три часа в прокуратурата. До финансовия министър разследващите стигнали след като разплели мрежата от бизнесмени, с които той работил като кмет на Слатина.

В началото на 2014 г. за втори път бившият премиер Адриан Нъстасе бе осъден за срок от 4 години за шантаж и вземане на подкуп.

През октомври 2014 г. тъстът на Виктор Понта – Илие Сърбу, също бе разпитван по случай за незаконна реституция на гори, по който румънският политик Виорел Хребенчук дори бе арестуван.

През юли 2014 г. братът на бившия президент на Румъния Траян Бъсеску пък бе арестуван по обвинение за търговия с влияние. Още по-скоро прокуратурата започна разследване срещу съпруга на една от дъщерите на Бъсеску за незаконна реституция.

Споделяне

Още от Свят