Румънското правителство с промени до месец заради членството в ЕС

Румънският премиер Калин Попеску Таричану заяви, че преструктурирането на правителството е актуален въпрос с оглед предстоящото членство на Румъния в Европейския съюз, предаде във вторник агенция “Медиафакс”, цитирана от БТА.

Премиерът уточни, че зад преструктурирането на правителството не се крие смяна на министри. Той посочи, че схемата, от която ще се тръгне, няма да е установяване на определен брой министри, а ще се начертаят основните политически цели. Лидерите на двете партии, участващи в управляващата в

Румъния коалиция - Национално-либералната и Демократическа постигнаха  снощи съгласие относно необходимостта от преструктуриране на правителството, като предстои тази идея да бъде изяснена до началото на юни.

Румънският министър на евроинтеграцията г-жа Анка Боаджиу посочи, че новата структура на правителството ще бъде готова след един месец, съобщава още “Медиафакс”. Тази структура ще отговаря на критериите за ефикасност и на приоритетите, които си поставя правителството, уточни Боаджиу.

Румъния трябва да има гъвкава и ефикасна правителствена структура, която да взима навременни решения, за да отговори на европейските изисквания, подчерта Боаджиу. По тази причина обсъждаме бъдещото преструктуриране на правителството, каза още тя.

Споделяне

Още от Балкани