Румен Николов - Пашата загрижен за имиджа на Бойко Борисов

Румен Николов - Пашата загрижен за имиджа на Бойко Борисов

Румен Николов – Пашата демонстрира загриженост за имиджа на някогашния си ортак в редица фирми и настоящ софийски кмет Бойко Борисов. В понеделник, когато бе призован да даде показания по делото за убийството на Милчо Бонев-Бай Миле, Николов обяви през журналисти, че честото му появяване в съда цели да злепостави главно дейността на един негов бивш съдружник – кмета Борисов. 

В последните няколко месеца Румен Николов се яви на няколко заседания по делото и срещу братята Красимир и Николай Маринови – Маргините, но така и не успя да свидетелства, тъй като повечето от подсъдимите се разболяваха и делото не се гледаше по същество.

Бившият служител на МВР Румен Николов е сред учредителите на силовата групировка СИК, заедно с покойните Милчо Бонев и Стоил Славов, Красимир Маринов - Маргина, Венцислав Стефанов, Младен Михалев – Маджо и др. В момента той се изявява като добре облечен бизнесмен, около който не се вдига шум. Изключение прави само спорадичното му появяване като свидетел в дела за поръчкови убийства или за подготовката на такива.

Румен Николов коментира и статията в американското списание “Конгрешънъл коутърли”, в която е цитиран поверителен анализ на швейцарска банка, който уличава Борисов във връзки с мафията.

Според Николов материалът е “напудрен у нас” и след това е бил изпратен в САЩ, за да изглежда по-сериозно. В доклада няма нищо вярно освен това, че съм имал общи фирми с Борисов по линия на Федерацията по карате, каза Пашата. Според него тези фирми не са извършвали стопанска дейност, защото възникнали разногласия между съдружниците. Фирмите останали само на хартия, а първоначалният замисъл се провалил, обясни Николов добавяйки, че "определено някой има интерес” неговото име и това на Бойко Борисов да бъдат “извадени на светло".

Както по делото срещу Маргините, така и по това, преди да даде показания пред магистратите Николов обясни пред журналисти, че не може да допринесе за изхода на делото за разстрела на бившия си съратник Милчо Бонев и още петима души, тъй като разбрал за случилото се от медиите.

“След 1999 г. с него се виждахме рядко, ако е имало конфликт в СИК, той не е бил явен”, добави Николов обяснявайки, че за последно се е видял в Бонев на погребението на бившият им общ съдружник Стоил Славов, който бе убит година по-рано.

В съдебната зала Николов демонстрира изненадата си от убийството на Бонев, защото смятаният от МВР за организатор на “мокри поръчки”, според него бил конфликтен на “ниво кръчма и понякога си позволявал да се напива, но нищо по-съществено”.

Освен Румен Николов показания в процеса даде и Венцислав Стефанов, президент на футболен клуб “Славия”, който също не допринесе за изхода му. Той говори за помощта, която Милчо Бонев му оказвал при трансферите на футболисти на “Овча купел”. Бонев имаше добри контакти със сръбските футболни среди, добави Стефанов. Той си спомни, че за последно е видял Бонев в деня на убийството му. Двамата разговаряли в двора на къщата на Младен Михалев - Маджо за новата екипировка на тима.

Споделяне

Още по темата

Още от България