Румен Овчаров: БСП може да предизвика предсрочни избори

Условия за предсрочни избори в България в момента няма, но това не означава, че те не могат създадени. БСП ще ги предизвика, ако прецени, че това е възможно и необходимо, и преди всичко в интерес на България.

Тази закана отправи зам.председателят на ВС на БСП Румен Овчаров в отговор на публикации, че премиерът е предложил министерски и заместник-министерски пост на БСП.

"Не виждам такава възможност и такъв вариант в това правителство с този министър-председател и това управляващо мнозинство", категоричен бе Овчаров пред радио "Свободна Европа". По-думите му с този министър-председател промени в политиката просто не са възможни. Според Овчаров е нужно "ясно формиране на националните интереси и приоритети на страната, и последователното им реализиране".

"Премиерът може да е склонен да дава, каквото си иска, въпросът е дали има кой да му партнира в това даване.", заяви зам.шефът на БСП по повод евентуалните постове за социалисти в кабинета. "БСП не е склонно да приема, каквито и да било подаяния от министър-председателя", добави Овчаров.

Овчаров изключи възможността левицата да бъде представена и в едно програмно правителство между Стефан Софиянски и НДСВ.

"Точно пък със Стефан Софиянски е абсурд. Още повече, че едно програмно правителство няма дългосрочен характер и не може да решава стратегически", аргументира се Овчаров.

Зам.шефът на БСП се закани левицата да предприеме и конкретни действия след Нова година в защита на 3-и и 4-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Левицата настояваше за повторно отваряне на глава "Енергетика" от преговорите ни с Европейския съюз, но Брюксел препоръча това да не се допуска.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?