Румен Овчаров не изключва парламентарни избори преди местните

Заместник-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Румен Овчаров заяви във Велико Търново, че не изключва възможността предсрочните парламентарни избори да се проведат преди местните.

Той смята, че процесът на разпад в парламентарната група на НДСВ е необратим и е въпрос на време докога парламентарните групи на ОДС и Коалиция за България ще играят ролята на "патерица" за парламентарното мнозинство.

Овчаров каза също, че времето за промени в кабинета изтича, а управляващите губят инициативата за очакваните кардинални решения в резултат на задълбочаващия се спад на общественото доверие към мнозинството в парламента.

Лидерът на Обединения блок на труда Кръстьо Петков изрази мнение, че пътят към предсрочните парламентарни избори преминава през местните избори тази есен.

Заместник-председателят на Народното събрание Благовест Сендов определи атмосферата в парламента като изключително тежка.

Напрежението ескалирало в резултат на втвърдяването на позициите на парламентарната група на НДСВ по време на дебатите за приватизацията на "Булгартабак" . Според законите на физиката процесът на втвърдяване води до счупване, каза Сендов.

Група от 22-ма народни представители от Коалиция за България днес са на посещение във Великотърновска област. В рамките на инициативата "Парламентарен десант" са предвидени 51 срещи с обществеността в 43 населени места в 10-те общини на областта.

Мнението на гражданите по актуални проблеми от управлението на страната да бъде съобразено с изготвянето на предизборната стратегия на левицата е целта на инициативата, обясни депутатът Бойко Великов, член на Висшия съвет на БСП.

По БТА

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?