Румен Овчаров: Нямайте съмнения, че токът ще поскъпне

Румен Овчаров: Нямайте съмнения, че токът ще поскъпне

"Нямайте съмнения, че цената на тока ще върви нагоре. Тъй като непрекъснато се говори, че либерализацията ще спаси въпроса, аз имам мнение, че либерализацията и изкуствените опити за въвеждане на конкуренция в сфери на естествените монополи води до точно обратния ефект."

Така бившият енергиен министър от кабинета "Станишев" Румен Овчаров коментира в събота пред Нова телевизия уверенията на икономическия министър Драгомир Стойнев, че цената на тока няма да се покачва след Нова година.

Подобно мнение изрази и друг бивш енергиен министър - Трайчо Трайков, който коментира, че за всеки експерт е ясно, че "намалението на тока ще се върне като увеличение с лихвите, защото се финансира с дефицит в енергетиката".

Прогнозите на Овчаров и Трайков бяха отхвърлени от министър Стойнев, с коментара, че "може би някой цели да създаде някаква истерия, за да сплаши хората".

"Истината е, че когато встъпих в длъжност, цената на тока трябваше да се увеличи между 20 и 30 процента. Това не се случи, а дори намаля", добави Стойнев в Русе.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Къде му е мястото на Бойко Борисов?