Румен Овчаров: От една година БСП слугува на една икономическа групировка

Румен Овчаров и Сергей Станишев

От една година БСП слугува на една икономическа групировка и такова падение не се е случвало никога. Това обяви пред Нова телевизия членът на Националния съвет на БСП Румен Овчаров.

Така той изрече на глас ширещите се неофициални твърдения, че кръгът около лидера на Сергей Станишев се заиграва в последната година с доскорошната групировка около Цветан Василев и Делян Пеевски, което предопределя и поведението му в политиката.

Като аргумент в подкрепа на изреченото Овчаров попита: "Кой назначи Георги Христозов да управлява енергетиката? Той е човекът на Цветан Василев. Той беше сложен там, за да изпълнява неговите поръчки”.

По думите на Овчаров мотивът бил прост - обслужване на корпоративните интереси и "договорки с ръководството на Корпоративна търговка банка и Делян Пеевски, които да разположат техни хора на определени места”.

"Станишев се заигра с тези хора и сега трябва да понесе своята отговорност”, обобщи Румен Овчаров и допълни: "Утре (5 юли, за когато е насрочен пленум на БСП - бел. ред.) очаквам разумът да надделее и Сергей Станишев да ни покаже, че знае как се носи отговорност, което на думи казва десетки пъти, но на действия – не”.

Овчаров отправи критики към Сергей Станишев, Димитър Дъбов и останалите членове на тясното партийно ръководство и подчерта, че БСП няма да бъде минало, но ще бъде в много тежко положение, ако промените не се направят сега.

По думите на бившия енергиен министър нямало проблем с това кой ще дойде след Сергей Станишев.

Споделяне

Още от България