Румен Овчаров оттегли оставката си като лидер на БСП-София

Румен Овчаров оттегли оставката си като лидер на БСП-София

Въпреки многобройните си драматични заплахи и обещания, че ще подаде оставка, Румен Овчаров остава начело софийската организация на БСП. Това стана ясно в понеделник вечер, след като на пленум на организацията Овчаров оттегли оставката си като председател на Градския съвет на БСП-София.

Пред съпартийците си той обясни, че оставката му е трябвало да стимулира промените в партията. Вместо това обаче започнал процес на подмяна на промяната в БСП.

Овчаров не иска неговата оставка да е част от тази имитация и да бъде представена като промяната в БСП.

Софийският лидер на левицата за първи път обяви, че ще напусне поста през октомври миналата година по време на конгреса на БСП. Оставката си тогава той представи като поемане на отговорност и призова и други да последват примера му.

В края на ноември с треперещ глас и сълзи на очи Овчаров потвърди пред градския съвет на партията, че е готов да изпълни намерението си за оставка. Тогава все пак той направи уговорката, че има един-единствен вариант, при който може да остана на поста -  "ако отново хора с мръсни ръце се опитат да интригантстват, да се бъркат там, където нямат морално право да се бъркат".

Овчаров оглавява софийската организация на БСП още от 2000-та година. След изборите през 2005-та той отново заплаши, че ще подаде оставка, но после преоцени решението си.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?