Румен Петков: Главният прокурор да се заеме сериозно с Орешарски

Румен Петков и Пламен Орешарски

“Препоръчвам на главния прокурор да се заеме сериозно с Пламен Орешарски, защото той за пореден път предлага за назначение хора, които не отговарят на законовите изисквания. Така Орешарски отново доказа, че работи в услуга на Пеевски, Станишев и съпругата му Моника”, заяви в петък членът на гражданското движение АБВ и бивш вътрешен министър в правителството на тройната коалиция Румен Петков. По същото време негов колега бе Орешарски, който бе финансов министър в същото правителство.

Ден по-рано Румен Петков обеща всеки ден да оповестява данни, които доказват "незаконното и неморалното поведение на министър-председателя Орешарски", когото той нарече "слуга на Пеевски".

В петък Петков обясни, че за първото му "разкритие" като "безспорно доказателство служели публикуваните преди часове на сайта на парламента предложения за председател и членове на Комисията за защитата на личните данни".

"В чл. 8 от Закона за защита на личните данни е казано, че за членове на комисията се избират български граждани, които имат висше образование по информатика, право или са магистри по информационни технологии. При внимателен прочит на две от петте биографии се вижда, че Цанко Вълков и Веселин Целков нямат висше образование нито по информатика, нито по право, нито са магистри по информационни технологии", поясни Петков, цитиран от пресслужбата на АБВ.

"Направени са опити тези пропуски в биографията им да бъдат прикрити, което е недвусмислено свидетелство, че Орешарски се опитва да заблуди обществото и за пореден път да действа задкулисно. Тези кандидатури, въпреки че са в нарушение на закона, в сряда са одобрени от Министерския съвет. А сега са предложени за гласуване на Народното събрание", казва още Петков.

"Ето това е моето днешно доказателство, че ни управлява човек, чиито действия са задкулисни и в ущърб на държавността", заяви Петков и обеща да продължи с "разобличенията".

Споделяне

Още по темата

Още от България