Румен Петков: Изборът пред социалистите - Първанов или Пеевски

Румен Петков

Бившият вътрешен министър Румен Петков, съмишленик и съидейник на Първанов, обяви в сряда, че скоро членовете на БСП "ще трябва да избират между Първанов и Пеевски".

"Не знам каква е тази прегръдка между БСП и Делян Пеевски, но вчера (вторник - бел. ред.), когато се прибирах от Брюксел, видях на шест страници в един от вестниците на Пеевски ”нечовешка помия” срещу Георги Първанов", отбеляза в сряда пред Нова телевизия Петков.

”Не знам осъзнава ли ръководството на БСП какво ще последва след тази ”обич” между БСП и Пеевски. В един момент, ако това продължава, обикновеният човек, дори член на БСП, ще трябва да направи своя избор между Първанов и Пеевски”, предрече Петков.

”За самоизключването си знам толкова, колкото и вие. Днес ще опитам да получа официално писмо от председателя с обяснение защо и как ще бъда изключен. Но срещу нас явно се води война, има втвърдяване на позицията”, допълни бившият вътрешен министър.

”Ако бъдем самоизключени с Георги Първанов, това ще е световен прецедент. Нас ни изключват по член, че не изпълняваме някакви партийни решения. Първо обаче ръководството на БСП не изпълнява партийни решения. Не се случват един куп неща, решени на конгреси на партията – активен политически диалог, разглеждане на проекта ”Белене” в парламента, премахване на плоския данък – е защо тогава се правят конгреси”, попита Петков.

Споделяне

Още по темата

Още от България