Румен Петков: Нашето време дойде!

"Захари Георгиев е силна кандидатура за Пловдив. Нашето време дойде!", заяви днес в Пловдив зам.лидерът на БСП и председател на Националния предизборен щаб на БСП Румен Петков, съобщи за Мediapool Лилия Дернева - пресаташе на БСП за региона. Петков представил пред медиите левите кандидат - кметове за Пловдивска област, като в промоцията участвал и депутатът от Коалиция за България Петър Мутафчиев.

Председателят на БСП -Пловдив Захари Георгиев беше номиниран за кмет с личната протекция на Румен Петков. Срещу него се изказаха не един или двама коалиционни партньори на БСП, според които партийната кандидатура на Георгиев е предизвестена загуба в Пловдив.

Според източници от БСП, социологическо проучване на партията показвало, че подкрепата за Георгиев в Пловдив е сравнително ниска 7 - 8 процента.

Георгиев ще мери сили срещу настоящия син кмет д-р Иван Чомаков, който получи отново подкрепата на СДС и зад чиято кандидатура застанаха свободните демократи на Стефан Софиянски. Друг претендент за поста е и наскоро изключеният от СДС бивш кмет Спас Гърневски, който сам издигна кандидатурата си.

НДСВ все още се колебае между няколко жълти депутати от града - Нонка Матова, Владимир Дончев и Нина Радева. Сред кандидатите се спряга и името на шефа на Пловдивския панаир Йордан Радев, съпруг на Радева.

Лилия Дернева каза, че БСП издига за кмет в община Хисар Пено Бойновски, в община Асеновград - Любен Пандърски, в община Брезово - Пенка Калапанкова, в община Марица - Запрян Дачев, в община Калоян - Веселин Бонев. Всеки четвъртък левицата в областта ще прави отделни пресконференции за представянето на номинираните от всяка община.

На днешната среща с пловдивските медии не е била засегната темата с оставката на финансовия министър Милен Велчев. Не били коментирани и въпроси, свързани с централната власт, съобщи Лилия Дернева.

Споделяне

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?