Румен Петков не е впечатлен от стрелбите в последните дни

Румен Петков не е впечатлен от стрелбите в последните дни

Стрелбите в Пловдив и Благоевград от последните два дни не са впечатлили министъра на вътрешните работи Румен Петков. “По цял свят всеки ден се стреля и не считам, че това трябва да бъде новината на деня”, заяви по този въпрос министърът в четвъртък, цитиран от БТА, когато откри РПУ в Пловдивското село Труд.

Във вторник срещу сряда в Пловдив бе прострелян 22-годишен мъж, а от полицията обявиха, че е криминално проявен. Малко по-късно в Благоевград шест куршума в краката получи Златан Георгиев, докато паркирал колата си. За него се появи информация, че бил наркодилър. В понеделник по сред бял ден  бургазлии станаха свидетели на улична разправа с ножове и пистолети между враждуващи мутри. В мелето пострадаха трима души, случайно попадали на “бойното поле”.  

По думите на вътрешния министър “по-важното е, че бе задържана организирана престъпна група с всичките ѝ разклонения и с най-висока степен на мафиотска организация”. Той изтъкна, че това е станало благодарение на добрата съвместна работа на прокуратурата и полицията за повече от една година. “За целта бяха използвани ресурс, организация, екипност и най-вече категоричната воля на институциите да бъдат ударени най-високите етажи на организираната престъпност”, похвали се Петков по повод ареста на Митьо Очите и съратниците му.

Акцията стана ден след престрелката в Бургас, в която освен хора на прословутия Митьо Очите, участваха и гардове на крупните строителни предприемачи по Черноморието братя Диневи.  

Бизнесмен дарява полицейски коли, министърът сади кипариси

Средствата за новия полицейски участък са осигурени от община "Марица", а туристическият бос и собственик на ЦУМ и Международен панаир - Пловдив  Георги Гергов дари на новото полицейско формирование три съвсем нови автомобила "Опел Астра". Колите са съобразени изцяло с изискванията на МВР.

По време на тържествената церемония министър Петков заяви, че РПУ-то е създадено в отговор на изисквания на модела "Полицията в близост до обществото" по искане на общинското ръководство и десетките бизнесмени, инвестирали в община "Марица".

Новата полицейска сграда бе осветена от пловдивския митрополит Николай. Министър Петков, главен комисар Валентин Петров и кметът на Труд Запрян Дачев засадиха в двора на РПУ-то три кипариса. На церемонията присъстваха десетки граждани и представители на всички местни и държавни институции в Пловдив.

Споделяне

Още от България

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?