Румен Петков: Орешарски е вреден за държавата, той е слуга на Борисов и Пеевски

Румен Петков

"От днес нататък няма да обяснявам, че министър-председателят се държи като нищожество, а ще го доказвам и всеки ден ще давам по един факт", заяви в четвъртък пред журналисти във Варна бившият вътрешен министър и член на формацията АБВ Румен Петков, цитиран от "Фокус".

"Днес ще започна с вчерашното решение на Министерския съвет за определяне на новия състав на Комисията за защита на лични данни", продължи Петков. "От комисията е изваден най-успешният ѝ член, Валентин Енев. 97% от актовете, които той е подготвил, са минали, включително и на съдебна процедура, по-успешен представител в тези държавни органи България няма", каза още бившият член на БСП.

"Той е човекът, който направи акт и осъди в съда директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов. 10 000 лева е личната глоба за Танов и 10 000 лева глоба за агенцията. За съжаление, освен мен тогава никой от колегите не реагира. Абсурд е, осъден бивш държавен служител (Танов - бел. ред.) да продължи да заема поста си. Но при Бойко Борисов - това е факт", каза Румен Петков.

"Вчера Пламен Орешарски показа, че е слуга в най-бруталния и най-грозния смисъл на думата на Бойко Борисов и на Делян Пеевски", заключи Петков, като добави: "Не мога да си обясня защо БСП не покани своите представители в комисията, какъвто е Валентин Енев, и да изслуша техния отчет за работата, каквито са правилата на БСП. Това е пример за задкулисието, т.е. Станишев слугува на Пеевски и на Борисов".

Според Петков единственото обяснение за подмяната на Енев е че той му бил състудент. "И това е в групата на просташки репресивни действия, които правителството оказва на хора, които показват някаква съпричастност с други идеи, различни от тези на семейство Станишеви", заяви Румен Петков.

"Всеки божи ден, сутринта на Пламен Орешарски ще започва с мен. Разчитам на вас, медиите, той да го разбере до 20 минути и да реши - кога да си подаде оставката. Той е вреден за държавата, че е слуга на нечисти, непочтени, нехигиенични властови интереси", заяви Румен Петков.

Споделяне

Още по темата

Още от България