Румен Петков отрече напрежението с Овчаров

Румен Петков отрече напрежението с Овчаров

Румен Петков определи като абсурдно заявлението на съпартиеца си  Румен Овчаров, че вътрешния министър също е съпричастен към  избухналия през последния месец скандал, довел до промени в правителството и сътресения в съдебната власт. В понеделник той заяви в Пловдив, че между него и Овчаров няма напрежение, за каквото съименникът му говори дан по-рано.

„Между нас напрежение има от доста време, ние никога не сме били близки приятели. Много пъти сме имали различни мнения по определени въпроси, но така или иначе до момента сме успявали даработим заедно”, призна публично подалият оставка икономически министър пред Нова телевизия в неделя като допълни, че не би слагал акцента върху случващото се „единствено и само върху Румен Петков”.

„Ние не сме близки приятели, той не ми идва на гости вкъщи, но не мисля, че това е напрежение”, обясни взаимоотношенията си с Овчаров вътрешният министър.

Съперничеството за надмощие между двамата червени зам.-председатели, изразяващи различни течения  в социалистическата партия, е публично .  

Петков не е съгласен и с твърденията, че икономически интереси влияят върху решенията на БСП. “Абсурд е – каза той - някой да си мисли, че икономически лостове могат да влияят върху партийни решения. Като се започне от номинирането и утвърждаването на кметове и народни представители и евродепутати до вземането на конкретни решения в Народното събрание”. На вчерашния пленум на партията за кадруване от едри бизнесмени конкретно във ведомството на Петков спомена и Татяна Дончева.

Петков няма опасения за министерското си кресло, а оставката си би подал при „дискомфорт със съвестта си, дискомфорт с виждането си за поредица неща”. Очевидното несправяне със конкретни задачи и задължения също би могло да накара Петков да си опразни кабинета на „Шести септември” и накрая при констатиране на „нехигиенично поведение”. Той обаче бързо уточни,  че „нехигиенично поведение няма как да бъде констатирано, защото е абсурдно”.     

Министърът иска стабилност за коалицията, защото предсрочен вот биха върнали страната много назад. „Едни извънредни избори биха били трудно предсказуеми като резултат, а той предполага трудно предсказуемо мнозинство”, допълни той.

За него било очевидно, че това е необходимото управление на страната.

Споделяне

Още от България