Румен Петков пита как е изтекло към медиите, че е викан по секретна преписка

Румен Петков

Бившият вътрешен министър от правителството на тройната коалиция Румен Петков е бил извикан в Столичната полиция в неделя сутринта, съобщиха няколко електронни медии. От БТА добавиха, че Софийската градска прокуратура са пояснили, че разследването е започнало след сигнал за купуване на гласове в Плевенско. И понеже сигналът е бил подаден в столицата, затова Петков е дал обяснения рано тази сутрин в СДВР.

Това съобщение, както и фактът, че пред полицията е имало журналисти, които са чакали, въпреки ранния неделен час, възмути Петков. Той заяви, че иска да получи пояснение от прокуратурата кой е извикал медиите пред полицията, след като става дума за засекретена преписка.

Бившият вътрешен министър настоя да стане ясно как "е изтекла" информация към медиите. Той настоя, прокуратурата да разсекрети преписката, защото в този случай той не може да коментира за какво изобщо става дума.

Петков заяви, че ако това не се случи - да се изясни кой е оповестил на медиите за засекретената преписка и ако тя не се разсекрети, той ще смята, че прокуратурата го замесва в сценарий за злепоставянето му преди изборите.

Румен Петков е член на политическата формация АБВ на президента Георги Първанов. Петков и Първанов бяха първите, които бяха "самоизключени" от БСП заради опозиционното им поведения спрямо ръководството на партията в рамките на гражданското сдружение АБВ.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?