Румен Петков препоръча на Лечков да не се прави на шериф

Вътрешният министър Румен Петков препоръча в сряда на кмета на Сливен Йордан Лечков да не се прави на шериф, а да чете повече книги.

Забележката на Петков към Лечков, който е близък със столичния кмет Бойко Борисов, е по повод изявлението от миналата седмица на кмета, че полицията трябва да мине на подчинение на местната власт. Преди да лансира тази теза, Лечков обяви награда от 50 000 лв. за разкриване на убиеца на таксиметровия шофьор от Сливен. Убийството бе извършено в началото на януари, но до момента няма видими резултати по разследването.

Според министъра идеята на Лечков за обявяването на награда е интересна, но била продиктувана от многото филми, които гледал кметът.  “Хубаво е човек да гледа филми, но е добре да отделя малко време да чете и книги,” отбеляза  Петков, добавяйки, че заради натовареността си през последните 40 г. Лечков “рядко се е занимавал с второто упражнение”.

“Вероятно детската мечта на Лечков е да бъде шериф – предположи вътрешния министър - но трябва да има ясно разделение на властите”. Той е на мнение, че предложеното от кмета е непродуктивно.

Инициативата на Лечков включва още в специално поставена кутия на вратата на общината, където освен информация за убийството, гражданите могат да подават и сигнали срещу полицията и прокуратурата.

“Представете си какво би станало, ако във всяко РПУ и полицейска дирекция бъде поставена кутия за сигнали срещу кмета и общинската администрация”, контрира от Стара Загора Румен Петков намеренията на сливенския кмет.

Споделяне

Още от България