Румен Петков пророкува предсрочни избори

Румен Петков пророкува предсрочни избори

Депутатът от БСП и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков смята, че в България ще има предсрочни избори. Изявлението му, направено в Червен бряг, бе разпространено във вторник от пресцентъра на БСП в Плевен.

"Няма посока, в която управляващите да не са си отворили фронт на недоволство - учители, лекари, пенсионери, служители в правоохранителната и правораздавателната система, в сферата на сигурността", казал Петков, цитиран в съобщението. Според него даже имало "скрита нетърпимост към правителството, която е по-тежка от тази през 1996-1997 г.".

Най-заинтересовани от предсрочни избори според Петков били от ГЕРБ, защото са изправени пред катастрофа. Такива избори щели да бъдат предизвикани "дали под влияние на улицата, или заради стремежа на ГЕРБ да се самосъхрани", но те щели да бъдат изключително вредни за страната.

Петков коментирал, че за изминалите девет месеца на своето управление от ГЕРБ са показали, че "за тях няма национална кауза, а властта е самоцел".

Единствената политическа сила, която е подготвена за предсрочни избори, е ДПС, но това не се отнася за БСП, допълнил бившият вътрешен министър.

Споделяне

Още от България