Румен Петков: Ремонт на кабинета би било като реанимация на вкочанен труп

Министърката на спорта "съсипва усещането за нормалност" и няма кой да я стигне в "Господари на ефира"

Румен Петков

Бившият депутат и вътрешен министър от БСП Румен Петков, който сега е сред водещите фигури в АБВ, бе най-образен в коментара си за обявения от ДПС курс към предсрочни избори, посрещнато от бившите му съпартийци с искане да се удължи животът на правителството, защото имало да изпълнява ангажименти към обществото.

 

Ремонт на кабинета "Орешарски" би бил все едно реанимация на вкочанен труп, заяви той по време на посещение в Плевен.

 

"В кабинета има не явни, а отявлени недоразумения", каза той и посочи някои примери: "Министърът на финансите разговаря 40 минути с чужденец и не може да формулира какво може да очаква от него. Министърката на регионалното развитие в момента е в Сингапур. Спират ѝ 90 милиона по програмата, за която тя носи лична отговорност и тя се развява в Сингапур. Значи за Пламен Орешарски е нормално тази жена да дава две заплати на един човек, два бонуса на един човек и най-нормалното е тя да е в Сингапур, а за България най-доброто е и Орешарски да отиде в Сингапур и да не се прибира".


Той коментира и министърката на спорта, като според него "всяка нейна публична поява съсипва усещането за нормалност и неслучайно няма кой да я стигне по минути участие в "Господари на ефира".

 

Румен Петков е на мнение, че АБВ трябва да заяви много ясно позицията си за необходимост от солиден диалог вляво. "В противен случай поведението на ръководството на БСП ще изведе десницата на власт в България", каза той и добави, че след такава тежка социална и икономическа криза и особено тежка криза на морала, обществото много трудно ще може да понесе едно дясно управление.


"Ние знаем какво се случи през предишните три години и половина управление на десницата - замразяване на доходите, ръст на безработицата и за съжаление ние и сега сме свидетели на небивал ръст на безработицата и имаме повече от 40 000 нови безработни за една година", каза Петков.


Той обясни, че точно за това АБВ е много ясно в своята позиция за широк обществен диалог, определяне на ключови приоритети за развитие на държавата, стабилизационни мерки и провеждането на извънредни парламентарни избори.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?