Румен Петков заподозря агенти на ДАНС в сделка с Куйович

Депутатът от БСП Румен Петков настоя прокуратурата да направи незабавна проверка по твърденията на Будимир Куйович пред Върховния касационен съд (ВКС), че проблемите му са започнали, след като е спрял да плаща на бившия главен секретар на МВР Валентин Петров и на бившия вътрешен министър Румен Петков.

"Остава впечатлението, че върху този човек е работено, за да твърди точно определени неща", коментира в петък Румен Петков.

Дали е давал и на кого е давал пари Куйович, не мога да кажа, има си компетентни органи, които трябва да проверят, каза той и добави, че не познава Куйович и не е взимал пари от никого.

Запомненият с постоянните скандали около него бивш министър уточни, че настоява за такава проверка "не заради собственото си его, а защото става дума за българската държава и работата на държавните институции в най-чувствителната сфера".

Той иска прокуратурата да отговори дали на Куйович му е обещано намаляване на присъдата срещу определени твърдения и близки ли са те до прозвучалите в съдебната зала.

"Вярно ли е, че с Будимир Куйович са водени разузнавателни беседи след арестуването му, има ли документи за това в МВР и ДАНС и какви са те?", пита Петков.

Той задава още един въпрос, започващ с "вярно ли е", а именно - че по разпореждане на висш ръководител на ДАНС Будимир Куйович е воден неколкократно в агенцията преди делото във Върховния касационен съд.

Петков настоява да се изясни има ли документи за това и с кого се е срещал сръбският наркотрафикант.

Според бившия министър всичко по делото "Куйович" трябва да бъде разсекретено.

Именно от Будимир Куйович тръгна най-големият скандал в МВР, който се разрастваше лавинообразно в продължение на месеци, през които стана ясно, че Петков се е срещал (с посредничеството на Алексей Петров – бел.ред.) с "оперативно интересната братска двойка" Галеви на басейна Спартак и че е популярен сред членовете на кръга Монтерей като Запалката.

През това време бяха направени още множество разкрития, които показваха, че престъпни босове са покровителствани от висши полицейски служители, че са покривани разработки и че са се удряли конкуренти на близки до властта бизнесмени.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?