Румен Радев: Депутатите се направиха на разсеяни

Румен Радев

Президентът Румен Радев коментира в петък отхвърлянето в четвъртък на неговото вето срещу промените в данъчните закони, включително покачването на данъка върху старите коли.

"Депутатите се направиха на разсеяни за друга важна част от ветото, която засяга Закона за митниците. С една внесена поправка след първо четене, която е извън обхвата на Закона за корпоративното подоходно облагане, става ясно, че трансформирането на митниците в териториални дирекции ще стане чрез закриване и прекратяване на трудовите правоотношения. Това излага на административен произвол служителите на митниците. Ще тежи на съвестта на нашите законотворци", каза Румен Радев.

По повод вдигането на данъка върху старите коли президентът каза, че на всички е ясно, че законът няма да има екологичен ефект, но ще има лош социален ефект.

Според президента протестите няма да спрат не защото медиите не ги показват, а защото техният корен е в бедността и несправедливостта.

"Точно тези проблеми управлението не може да реши. Напротив, то ги генерира. Има определено драматична разлика между пропагандата в медиите и реалната ситуация на живот в страната. Точно заради това хората протестират", заяви държавният глава.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как да се подходи с новата детска болница?