Румен Радев е в Париж на среща за климатичните промени

Румен Радев е в Париж на среща за климатичните промени

Държавният глава Румен Радев ще участва в срещата на върха "Една планета“, посветената на климатичните промени, която ще се състои на 12 декември в Париж, съобщиха от прессекретариата на Президентството в понеделник.

Той ще представлява България на форума на високо равнище, по покана на президента на Френската република Еманюел Макрон, генералния секретар на ООН Антониу Гутериш и президента на Световната банка Джим Йон Ким.

В понеделник Радев ще се включи в официалния прием на Майкъл Блумбърг за ръководителите на делегации, участващи в срещата на върха по въпросите на климата в Париж.

Самата среща в Париж ще търси напредък в изпълнението на договореностите в рамките на постигнатото отново във френската столица споразумение за климата от 2015 г. Във форума ще участват държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС, както и от много други държави. Дискусиите по въпросите на климатичните промени ще се проведат пред 2000 представители на публични институции, международни и неправителствени организации и гражданското общество.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?