Румен Радев се обяви за преразглеждане на участието на България в ЕС и НАТО

Румен Радев се обяви за преразглеждане на участието на България в ЕС и НАТО

Кандидат-президентът на БСП ген, Румен Радев се обяви за преразглеждане на участието на България в ЕС и НАТО. Според него страната ни трябва да налага активни решения.

Добави и, че армията има нужда от превъоръжаване и повишаване на социалния статус на военните.

"Армията трябва да заеме позиция на границата. Защо сега абсолютно законно и масово през границата минават нелегални мигранти", попита риторично Радев пред Нова телевизия.

Запитан дали го обижда признанието на Стефан Данаилов, че в партията е нямало кандидат, който да вземе повече от 15-16%, Радев заяви, че целта му е да достигне балотаж и, че не се чувства "като от резервна скамейка".

"Фактът, че съм безпартиен, означава, че като президент ще се боря за обединението на всички граждани", каза още кандидатът за "Дондуков" 2.

Преди ден той коментира в Бургас, че "който и да бъде издигнат от ГЕРБ като кандидат за президент, той ще е само аватар на Бойко Борисов". По време на обиколката си в черноморския град ген. Радев отрече и твърденията на политически опоненти, че е резервен вариант на "червените", както и Пламен Орешарски е резерва на него самия.

Според него от останалите кандидати го отличава това, че има съвсем различна ценностна система, никога не е бил в статуквото като тях и няма никакви финансови, политически, корпоративни или каквито и да било зависимости. 

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?