Румен Радев ще е слуга на двама господари - Русия и САЩ, обяви Борисов

Премиерът е категоричен ще подаде оставка, ако Цецка Цачева не спечели президентския вот

Соченият от социолозите за фаворит нов държавен глава Румен Радев ще е слуга на двама господари – САЩ и Русия. Това обяви премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия в коментар преди втория тур на президентските избори.

Всички социологически агенции прогнозират загуба за кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева, но посочват че ГЕРБ остава първа политическа сила, следвана от БСП, ако в момента има парламентарни избори.

Борисов отново отчете като своя грешка номинирането на Цецка Цачева и пое изцяло отговорността за резултата ѝ. Премиерът смята, че Цачева е по-добрият кандидат за президент отколкото подкрепеният от БСП о.р ген. Румен Радев.

"Грешката за този резултат е моя, а не на г-жа Цачева. Тя е най-подготвена", повтори още веднъж Борисов.

Той коментира и снощният телевизионен дебат между двамата претенденти преди балотажа.

"Искам да поздравя г-жа Цачева и считам, че аз повече няма какво да ѝ кажа. Никой от ГЕРБ няма какво да ѝ каже. Тя вчера показа коя е. Според мен във всяка една сфера тя беше много по-добра от г-н Радев, военният пенсионер",каза Борисов и допълни "той ще е слуга на двама господари - и на Русия, и на САЩ".

Оставка при загуба

Борисов за пореден път повтори, че ще изпълни обещанието си и ще подаде оставка, ако Цачева загуби изборите в неделя.

"Това е вот на одобрение. Като не ни одобряват хората, ние нямаме право да управляваме", каза премиерът.

На въпрос защо обвързва парламентарните избори с президентските Борисов отговори, че "това е морал".

"Ако народът ни даде доверие, от понеделник ще работя с пълни сили. От вота за президент обаче зависи дали в понеделник ще има правителство или не. Не плашим никого, предупредил съм. И предния път като подавах оставка бях предупредил", каза още премиерът.

Модерно е да си опозиция

"В България става модерно да искаш да си опозиция. На мен ми омръзна само аз да съм отговорен и като кажа какво ще се случи да реват - ау, ГЕРБ плашат хората. Аз съм длъжен да предупредя. Всички искат да намират кусур, а само аз и ГЕРБ да носим отговорност", каза още Борисов.

Споделяне

Още по темата

Още от Президентски избори

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?