Румяна Бъчварова би подала оставка, само ако премиерът я поиска

Румяна Бъчварова би подала оставка, само ако премиерът я поиска

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова би подала оставка, само ако я поиска премиерът Бойко Борисов. Така отговори самата тя пред бТВ в отговор на въпроса ще подаде ли оставка, каквото е искането на протестиращите служители на реда.

Все повече се чувствам на мястото си, каза Бъчварова и уточни, че най-трудно е да се преборят предразсъдъците. Тя напомни, че не е единствената жена ръководител на полицаи в ЕС – в Швейцария е жена музикант, във Великобритания е жена, завършила география и Австрия е жена с образование маркетинг.

Да си на този пост не означава да си полицай, само трябва да разбираш хората и да си опитен в политиката, за да намираш най-добрите решения, каза Бъчварова, която е социолог по професия.

В отношението към полицията се фокусират всички неудачи на обществото, коментира още МВР министърът. За исканата ѝ оставка и полицейските протести Бъчварова каза още: "Имах разговор по тези две теми и те получиха отговорите, които трябваше да получат. Пенсионната реформа е един проект, който се внася от вицепремиерa Калфин и така предложена, тя трябва да регулира обществените отношения за цялото общество".

Споделяне

Още от България