Румяна Бъчварова официално стана посланик на България в Израел

Румяна Бъчварова официално стана посланик на България в Израел

Румяна Бъчварова връчи акредитивните си писма на президента на Израел - Реувен Ривлин и така встъпи официално в длъжност като посланик на България. Това съобщи самата Бъчварова в профила си във Фейсбук.

"За мен е изключителна чест да представлявам Република България в Израел, където българите се чувстваме сред приятели", написа бившият вицепремиер и вътрешен министър, а доскоро - началник на кабинета на премиера Бойко Борисов.

"По време на срещата с държавния глава г-н Реувен Ривлин успяхме да обсъдим редица теми за сътрудничеството между Република България и Държавата Израел, както и бъдещата съвместна работа между двете страни. Изключително съм признателна за това, че президентът посочи заслугата на България за спасяването на българските евреи и изтъкна основните постижения в двустранните отношения. Той подчерта потенциала на партньорството и акцентира, че то може да бъде засилено още за развитие на двустранното икономическо сътрудничество, особено в сферата на иновациите, науката и енергетиката", посочва Бъчварова.

"В рамките на разговора аз засвидетелствах още веднъж ангажимента и решимостта на българската страна да работи приоритетно за постигането на конкретни практически резултати по вече съществуващите споразумения, както и да бъде положено началото на нови", казва още тя.

Споделяне

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?