"Русалка холидейз" е глобена с 19 хил. лв. заради недостъпен плаж

Компанията "Русалка холидейз" е глобена с 19 хил. лв. заради това, че не осигурява свободен достъп до плажа, който е изключителна държавна собственост. Санкцията се обжалва, съобщи по време на парламентарния контрол в петък министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, цитирана от "Дневник".

Компанията на Николай и Евгения Баневи е наказана, заради въведената такса от три лева за вход, при положение, че достъпът до концесионираните плажове трябва да е безплатен по закон.

Глобата е наложена след проверка на 30 юни, която е установила нарушението на стопаните на курорта. На 30 октомври съдът в Добрич ще решава дали да я потвърди.

Тази и още една жалба бавят процедурата, по която държавата ще осигури пешеходна пътека до плажа на "Русалка", каза Павлова. Тя изрази надежда, че до началото на следващия туристически сезон проблемът ще бъде решен, а съдът ще се произнесе в полза на държавата.

След като приключат съдебните дела ще бъде изготвен подробен устройствен план и ще се учреди правото за преминаване през частните имоти, които граничат с плажа.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?