Русенска мутра яде бой и отнесе глоба за нападение срещу лекар

Едрогабаритен агресивен русенец бе глобен с 2000 лева от местния районен съд, защото е нападнал безпричинно човек на улицата, съобщи сайтът "Топ новини Русе", позовавайки се на съдебния акт.

Мишена на агресията станал нищо неподозиращ човек, който се е опитвал да разтовари багажа от колата си.

Жертвата на нападението е лекар-педиатър, работещ и живеещ постоянно в Германия. Той има апартамент в Русе, в който отсяда при завръщанията си от чужбина.

На 22 юли 2012 година той и синът му разтоварвали багажа от колата пред апартамента си. От делото става ясно, че те не пречели на движението, въпреки че са били паркирали на пътното платно.

Проблемът настанал, когато по улицата се опитал да мине мерцедесът на въпросния агресивен русенец.

Той спрял колата си по средата на улицата, въпреки че можел да мине. После отворил прозореца на колата и изкрещял: "Да беше легнал на улицата, свиня дебела!". Призивите за спокойствие не помогнали и нервният тип от мерцедеса започнал да псува, както и редува обидите "тюфлек" и "свиня".

Лекарят пък му отвърнал, че е "кретен“ и пак го приканил да си продължи по пътя. Отговорът бил незабавен и мутрата слязла от колата си и ударила своя опонент с юмрук в лицето.

Нападателят опитал да го удари и втори път, но оттук нататък развоят на събитията вече не бил в негова полза. Лекарят отклонил удара, съборил на земята хулигана и го ритнал в торса. Привлеченият по-късно като обвиняем успял да стане и направил нов опит да удар, но всичко му донесло още страдание, защото бил напълно обездвижен и лишен от въздух за кратко.

След като лекарят пуснал своя агресор, онзи започнал да го обижда и заплашва, като подчертавал, че е запомнил него и автомобила му и ще се върне за саморазправа. Осъденият подкарал колата си, но размислил, спрял и се опитал да нападне лекаря в гръб. Това също не му донесло желания резултат, защото нападнатият се предпазил и на свой ред нанесъл няколко удара в гърдите. От ударите нападателят залитнал и буквално влязъл през предното стъкло на паркирана наблизо кола.

Това окончателно разубедило превърналият се в жертва агресор и с нови заплахи той се качил на колата си и си тръгнал.

Педиатърът записал номера му и го предал на полицията. Делото е било внесено в Русенския районен съд, който наказал хулигана с 2000 лева глоба. Решението може да се обжалва.

Споделяне

Още от България