Русенската фирма за строителен надзор остана без лиценз

Върховният административен съд (ВАС) реши, че лицензът на русенската фирма за строителен надзор “Инвеститорски контрол” е отнет правомерно, съобщиха в понеделник от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

През март 2006 година министърът на регионалното развитие Асен Гагаузов отне лиценза на русенската фирма, защото на “Инвеститорски контрол” ЕООД са били наложени 4 наказателни постановления от дирекциите на “Национален строителен контрол” в Русе и Търговище.  

Фирмата е обжалвала отнемането на лиценза пред всички съдебни инстанции.

От МРРБ уточниха, че през първите три месеца на годината дирекция “Национален строителен контрол” (ДНСК) е проверила 331 фирми, които извършват строителен надзор на строежи от първа до четвърта категория според Закона за устройство на територията (ЗУТ). От тях 113 са упражнявали дейността си при жилищни сгради, 88 при обществени и 37 са контролирали строителството на производствени сгради. 86 от фирмите са работили при обекти от техническа инфраструктура и 7 компании са контролирали строителството на хидротехнически съоръжения.

Споделяне

Още от Бизнес