Русенски съдия е задържан по обвинение за подкуп

Русенски съдия е задържан по обвинение за подкуп

Съдията от Русенския районен съд Николай Стефанов е бил задържан в събота по обвинение за подкуп. Акцията е проведена от агенти на ДАНС и прокурори от Софийска градска прокуратура, съобщи председателят на Районния съд в Русе Венцислав Василев.

"Доколкото разбрах е за престъпление, свързано с подкуп, дали е задържан с пари, или не, не мога да кажа", коментира Василев пред БТА. Той не можа да даде повече обяснения по случай, тъй като Софийската градска прокуратура е компетентна да води разследване срещу магистрати.

По-късно през деня от държавното обвинение съобщиха, че прокурор от Специализираното звено е постановил задържане за срок от 72 часа, с оглед осигуряване на явяването на обвиняемия съдия пред Софийски градски съд в предстоящо производство по искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение. В град Русе продължава извършването на действия по разследването.

Задържаният съдия Николай Стефанов работи в системата от 1998-ма година и срещу него досега не са постъпвали никакви жалби и не е имало дисциплинарни наказания. Води наказателни дела и е асистент по наказателно право в Русенския университет.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?