Русия е предотвратила 60 терористични нападения

Русия е предотвратила 60 терористични нападения

Руските разузнавателни служби са осуетили през тази година 60 терористични нападения на територията на страната, съобщи руският президент Владимир Путин, предадоха агенциите.

В реч пред служители на органите за сигурност по случай професионалния им празник Путин заяви, че и след кампанията си в Сирия руската страна ще продължи да работи за "унищожаване на развъдниците на международен тероризъм".

В неделя руският лидер се обади на американския президент Доналд Тръмп, за да му благодари засведения от ЦРУ, за които Кремъл заяви, че са помогнали да се предотвратят поредица бомбени атентати в Санкт Петербург.

В изказването си пред силите за сигурност Путин наблегна на необходимостта да се противодейства на чуждите шпиони и да се осуетява всеки опит за намеса във вътрешната политика на Русия.

"Голямата отговорност на контраразузнавателните и разузнавателните подразделения е да поставят надеждна бариера за външна намеса в социалния и политическия живот, да потискат дейността на чужди разузнавателни служби, които - и това не е тайна - се опитва всячески да засилят работата си в Русия", каза Путин.

Споделяне

Още от Свят

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?