Русия, Китай и Канада – най-пиратските страни в света

Русия, Китай и Канада – най-пиратските страни в света
Китай, Русия и Канада оглавиха ежегодния списък за най-пиратски страни в света, изготвян от американския Международен алианс за интелектуална собственост, предава Ройтерс във вторник.

Организацията заяви, че през изминалата година ситуацията с пиратството не се е подобрила и поиска от правителството на САЩ да включи тези три страни в списъка за приоритетно наблюдение. Тя препоръча в него да бъдат вписани също Аржентина, Египет, Индия, Коста Рика, Мексико, Перу, Саудитска Арабия, Тайланд, Украйна и Чили.

В "долната", не толкова опасна част на списъка за приоритетно наблюдение, който ще бъде публикуван от Комисията по търговия в САЩ, са предложени за включване още 29 страни. За първи път тази година тук попадат Испания, Гърция, Швеция, Израел, Ливан, Турция, Бангладеш, Нигерия и Казахстан.

По оценки на алианса, американските предприемачи са изгубили през миналата година 511 милиона долара само от канадските пирати. Това е със 17 милиона долара повече от показателите за 2006 г. Световните загуби на американските компании са от 30 до 35 млрд. долара.

Споделяне

Още от Свят

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?