Русия можело да отговори в края на юли приема ли идеята за газов хъб у нас

Министър Теменужка Петкова

В края на юли Русия "може би" ще даде отговор на идеята на българското правителство за изграждане на газов хъб у нас, каза енергийният министър Теменужка Петкова в понеделник пред БНТ.

Това, че те приеха нашето предложение за разглеждане на нашата идея за изграждане на газов хъб на територията на България, ще я обсъдят, ще анализират и това, че ще получим отговор, смятам, че е един добър знак, каза още Петкова.

Изложихме идеята за газов хъб, от страна на министър Новак беше пояснено, че тази идея ще бъде разгледана и ние ще чуем тяхното становище на срещата, която ще бъде проведена на работната група в София, надявам се да се случи, може би в края на юли, уточни министърът.

Тя се срещна с руския енергиен министър миналата седмица по време на икономическия форум в Санкт Петербург.

В същото време "Газпром" твърди, че през юни-юли ще започне изграждането на газопровода "Турски поток" по дъното на Черно море към Турция. Засега обаче Москва и Анкара не са сключили междуправителствено споразумение за проекта, планиран от "Газпром" да доставя газ до несъществуващо още хранилище на турско-гръцката граница.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес