Русия нанесе ответен удар след свалянето на самолета в Сирия

Русия нанесе ответен удар след свалянето на самолета в Сирия

Най-малко 15 цивилни са убити при удари в контролираната от бунтовници сирийска провинция Идлиб

Русия нанесе масиран удар с високоточно оръжие по района в Сирия, над който в събота бе свален руски военен самолет, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

"По района, контролиран от терористичната групировка "Джебхат ан Нусра", откъдето беше изстреляна ракета на преносим зенитно-ракетен комплекс по руския самолет Су-25, беше нанесен масиран удар с високоточно оръжие", съобщава руското министерство.

По данни, получени от прехващането на радиокомуникации, в резултат на удара са ликвидирани над 30 екстремисти.

Пилотът на ударения по време на полет над провинция Идлиб руски самолет успял да доложи, че е катапултирал в район, контролиран от бойците на "Джебхат ан Нусра", но по-късно е загинал при бой с терористите. В момента Русия и Турция се опитват да върнат тялото на загиналия пилот.

Най-малко 15 цивилни бяха убити при удари на правителствените сили и руските войски в контролираната от бунтовници сирийска провинция Идлиб след свалянето на руски самолет в района вчера. Това съобщи в неделя базираната във Великобритания неправителствена организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека, цитирана от ДПА.

Осем души са били убити от ракети, изстреляни от руски бойни кораби в Средиземно море по град Хан ал Субул, в северозападната част на Идлиб. Други седем са загинали при обстрел от хеликоптери на сирийската армия в град Маасран. Сред жертвите има осем деца.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят