Русия няма да се откаже от проектите си в България

Ако българското правителство иска да се убеди още веднъж в целесъобразността на договори по проекти като АЕЦ "Белене", "Южен поток" и "Бургас-Александруполис", руските компании ще му предоставят допълнителни аргументи, но няма да се откажат да се борят за тях, заяви в интервю пред БНР депутатът от руската Дума и съпредседател на българо-руския обществен комитет Валерий Драганов.

"Вашият министър на икономиката казва, че един от проектите не решава проблема и това не може да бъде приоритет за икономиката ви. Честно казано, досега не съм виждал министър, който е на поста само от няколко дни и прави толкова убедителни и крайни изводи. Всъщност нещата се свеждат не толкова до приоритетите на българската икономика, а до енергийната сигурност на страната ви. И все пак би ми било интересно да чуя от този министър кой е неговият главен приоритет", казва руският депутат.

"Ние не крием интересите си да излезем на международния пазар", допълва той.

Драганов смята, че въпросът относно възможностите за промени в параметрите на проекта АЕЦ "Белене" трябва да се решават от бизнеса, а не от политиците. Той очаква такъв българо-руски диалог, който да не разрушава постигнатото от предишното правителство, а да коригира нещата.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате да свърши служебното правителство?