Русия ограничава продажбите на алкохол за световното по футбол

Русия ограничава продажбите на алкохол за световното по футбол

Практически всички градове - бъдещи домакини на мачове от тазгодишното световно по футбол в Русия, ще ограничат продажбите на алкохол по време на игрите, а на места и предния ден, информира "Известия", като се позовава на местните власти.

Според вестника, цитиран от БТА, мярката не е особено сурова, тъй като засяга само напитките в стъклени бутилки и продажбите край стадионите и фен зоните. Подобни ограничения има и за зрителите на мачовете от националното руско първенство, напомня той.

По време на световното ще бъде направено изключение за бирата. Бира ще се продава дори на самите стадиони - но само в пластмасови чаши, "за да се сведе до минимум рискът от травми", заявява за "Известия" Ораз Дурдиев от борда на компанията "САН Ин-Бев", която е сред спонсорите на първенството.

Масовите пиянски гуляи са неотменима част от всички големи футболни турнири и местните власти в Русия системно се подготвят за тях - в някои региони например възстановяват изтрезвителните, ликвидирани в страната през 2011 г., допълва "Известия".

Споделяне

Още от Свят

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?